Nytt åldringsbrott i vår kommuns närhet !

2015-03-01

Åldringsbrotten fortsätter i närheten av vår kommun.

En anmälan inkom på lördagen från en äldre dam i Kristinehamn som redan under fredagen blivit utsatt för stöld.

Tillvägagångssättet (modus) påminner om tidigareåldringsbrott så nu gäller det att vara vaksam ! Saxat från www.polisen.se händelser:

11.12  Grov stöld, Västerlånggatan, Kristinehamn. En kvinna född-22 hade under fredagen blivit utsatt för stöld. Anmälan inkom under lördagen. En kvinna som ringer till målsäganden och säger att hon har ett brev som tillhör henne. Målsäganden svarar att hon inte vill ha besök, lägger på luren. Senare på dagen när målsäganden tittade på VM-stafetten ringde det på dörren. En kvinna stod utanför och visade en legitimation från hemtjänsten och bad om att få komma in. Målsäganden sa att det passade dåligt och att hon inte ville släppa in kvinnan. Kvinnan gav sig dock inte. Målsäganden orkade inte argumentera med kvinnan utan släppte in henne. Målsäganden gick in mot vardagsrummet, men kvinnan menade på att det var bättre ljus i köket och att de skulle sitta där istället. Kvinnan placerade sig så att målsäganden fick ryggen mot hallen. Kvinnan ställde därefter en del frågor till målsäganden och tackade sedan för sig och lämnade lägenheten. När målsäganden skulle gå och lägga sig på kvällen, upptäckte hon att lådorna i sovrummet var utdragna och att det saknades smycken från smyckeskrinet. En händelse med samma tillvägagånssätt skedde i Charlottenberg på fredagsförmiddagen, denna gång misslyckades gärningsmannen i sitt uppsåt

1 mar 2015